Blogia
EDUCANTIC

Viatge a les escoles de Barcelona

VIATGE A ESCOLES DE BARCELONA

VIATGE A ESCOLES DE BARCELONA

Imatges de l'esoleta  Bressol PAU.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

VIATGE A ESCOLES DE BARCELONA

VIATGE A ESCOLES DE BARCELONA

DECROLY:"Una escola sense llibres de text"

-Escola concertada d'infantil i primària  Decroly; Visita estrela del viatge. La seua directora, ens va explicar que per a treballar es basen en la pedagogia Decroly i els seus i les seues mestres així ho creuren realment.

A l'ecola no s'utilitzen llibres de text ni fitxes, perqué són els pròpis xiquets i xiquetes qui sel's elaboren. Sols utilitzen el llibre de lectura.

Per a treballar es basen en l'associació d'idees, l'observació directa i l'experimentació, seguint el currículum oficial.

Des d'infantil, els i les xiquetes, estan acostumats-des a dialogar, raonar i pensar en els problemes que van sorgint en l'aula i tot açò vivint les coses, tocant els objectes, en definitiva, posant a treballar els sentits al màxim possible.

Consideren que la motivació i el treballar de manera individualitzada, és l'èxit de la tasca d'aprenentatge i de fet això arriba a ser possible degut a la gran dedicació per part de les i els mestres decrolians i la ratio que hi tenen a les classe, tenint un adult per aproximadament 10 alumnes. 

Com a punt final dir que aquesta es una de les 3 úniques escoles Decroly que hi ha al món, les altres dos estan en París i Brusseles, per això hauriem d'aprofitar-nos i no deixar de visitar-la si anem a Barcelona.

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres.

VIATGE A LES ESCOLES DE BARCELONA

VIATGE A LES ESCOLES DE BARCELONA

 PAU "Una escoleta al voltant d'un llac"

-Esola bressol Pau; en ella gràcies a la amabilitat i explicacions de la seua directora, ens varem fer una idea del que és realment treballar per racons a la pràctica, del profit i rendiment que es pot extraure dels materials naturals i reciclats i no tant de materials comprats, es a dir, com amb poquets recursos es pot atendre i satisfer les necessitats del nens i nenes així com del compromís que implica ser educadora d'educació infantil. En aquesta escoleta li donen gran importància a la manipulació i experimentació amb diferents material per tal que el i la xiqueta s'automotiven i descobrisquen el món que els i les envolta.

 

 

¿Y esta publicidad? Puedes eliminarla si quieres